Den tidlige start
Jeg hedder Øjvind Krabbe, og jeg er født på landet og vokset op med naturen og sund mad. Om sommeren hentede vi salat og andre grøntsager i haven, og vi plukkede blommer og æbler, når de var modne. Året rundt hentede vi frisk mælk i kostalden. Dengang var det bare sådan, det var. Men vi var heldige, for det handlede ikke kun om at hente råvarer i haven. Vi udviklede et forhold til naturen, som vi blev en del af og respekterede.
Det modnede min interesse for mad og en tilværelse, hvor sunde fødevarer er en naturlig del af dagligdagen. Jeg er uddannet Jordbrugsøkonom fra Landbohøjskolen og kom i mit professionelle virke vidt omkring i landbrug, fødevareforarbejdning, afsætning og analyser af trends i fødevaremarkedet.
Jeg tror på, at sund og nærende mad ikke blot er vigtig for kroppen, men også for vores mentale velvære. Ideen om et sundere mellemmåltid hviler på disse tanker, og rejsen startede i 2019 i mit køkken. Drømmen var at udvikle et sundt mellemmåltid, som let kunne tages med og bruges i hverdagen.
Samarbejdet
Jan Friis-Mikkelsen og Øjvind Krabbe mødtes første gang på Lolland i 2010, og allerede dengang startede den gode snak omkring mad og mennesker. Mange gode samtaler senere startede samarbejdet omkring noumeal. Jans viden indenfor råvarer, smag og kvalitet var en god kobling til Øjvinds indsigt i fødevaremarkedet.
Det handlede om smag fra starten. Grøntsagerne og de øvrige råvarer, som de valgte at bruge, har hver især deres egen karakteristiske smag. Ved at dyrke enkelthed i opskriften, opnåede de et produkt med nuancer af smag fra alle råvarerne. Men der var også en række andre kriterier, som noumeal skulle opfylde, og ved at nytænke brugen af råvarerne og typen af emballage blev det til en helt ny produkttype.
Øjvind Krabbe
CEO noumeal
Jan Friis-Mikkelsen
Kok og Ejer af Restaurant Tinggården
Mini Meal - mellemmåltid
Mange mennesker er ofte sultne mellem de tre hovedmåltider eller har travlt med at komme afsted om morgenen. Det bliver så til ekstra kopper kaffe, og hvad der ellers er på arbejdet, derhjemme eller på farten. Løsningen er ikke altid nærende, kan være besværlig at spise og tage med i tasken.
Derfor tog vi udfordringen op om at lave et decideret mellemmåltid, der var muligt at spise i næsten alle hverdagssituationer. Det skulle være noget, som var nemt at have med, havde en god holdbarhed, og som samtidig kunne være en fast del af husholdningen og arbejdspladsen.
Vores mellemmåltid er samtidig et godt bidrag til det daglige anbefalede mængde af 600 gram frugt og grønt for voksne mennesker.